16 Ağustos 2011 Salı

nevşehir kozaklı fizik tedavi ve rehabiltasyon merkezi


Nevşehir Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde hizmete kazandırılan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde felci hastaların etkin tedavisinde kullanılan ‘Lokomot’ cihazı, ilk kez bir devlet hastanesinde
Nevşehir Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde hizmete kazandırılan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde felci hastaların etkin tedavisinde kullanılan ‘Lokomot’ cihazı, ilk kez bir devlet hastanesinde hasta üzerinde denemeye başlandı.
Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 1986 yılında SSK Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmesine karşın, çeşitli sebeplere dayalı olarak hizmete açılamayan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, tüm sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanma kararının ardından yaklaşık 11 milyon TL'lik bir harcama modernize edilerek, yataklı hasta kabulüne başladı.
Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan İnceçayır yaptığı açıklamada, yataklı hasta kabulüne başlanıldığı merkezde, ilk etapta tamamı fizik tedavi gerektiren 7 hastanın tedavilerinin modern cihaz ve aletlerin kullanıldığı İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde başlanıldığını söyledi.
120 yataklı hastanenin fiziki koşulları taşıdığı için 240 yatağa kadar yükseltilebileceğini kaydeden İnceçayır, Nevşehir'in yanı sıra çevre kentlerden de fizik tedavi gerektirebilecek SSK'lıların yanı sıra Yeşil Kartlı hastaların da tedavi edilebileceğini söyledi. İnceçayır, tek, çift ve aile tipi olarak dizayn edilen odaların tamamının klimalı, tuvalet, banyo ve televizyon ile refakatçilerin yararlanabileceği 5 yıldızlı bir otel odasını anımsatacak özellikler taşıdığını vurguladı.
Hastanenin hizmet alımından sorumlu Sıla Sağlık ve Danışmanlık Hizmetleri Grubu Şube Müdürü Kurtuluş Bozacı da yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da kendi sorumluluk alanlarına giren ünitelerde önemli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
2 yıllığına Kozaklı Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin de hizmet alımından sorumlu olduklarını belirten Bozacı, 1 doktor, 3 fizyoterapist, 2 hidroterapist, 2 fizik tedavi doktoru ve 2 yönetici olarak 10 kişi ile hizmet sağladıklarını ifade etti.



Merkezden yararlanacak hastalar için 38 değişik türde cihaz ve aletle tedavi işlemlerinin yürütüleceğini anlatan Bozacı, bunlar içerisinde en önemli cihazın ‘Lokomot’ ismi verilen boyun ve belden aşağı hastaların 3 aylık tedavilerinin ardından bazı ihtiyaçlarını rahatlıkla görebileceği cihaz olduğunu ve ülke genelindeki tüm devlet hastaneleri içerisinde ilk kez Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kullanılmaya başlanıldığını söyledi. Hala bu cihazın ülke genelinde Çapa Tıp Fakültesi ve GATA'da kullanıldığını belirten Bozacı, bu cihaz ile bir çok felçli hastanın sorunlarının çözümüne ciddi katkılar sağlanacağını kaydetti. Bozacı, lokomot cihazından ilk olarak felçli Ayşe Kaya'nın yararlandığını ifade ederek, yakın bir zamanda bu hastanın bazı ihtiyaçlarını başkalarının yardımı olmaksızın karşılayabileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder